Design and search for a clear house / space

Design and search for a clear house / space

© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee© Kuo-Min Lee+ 40


  • Area Area of ​​this architecture project Area:
    2000 m²

  • Year Year of completion of this architecture project

    Year:


    2018


  • Photographs Photographs: Kuo-Min Lee

  • Manufacturers Brands with products used in this architecture project

  • Architectural design:

    Ryan Kuo, Clearspace Design and Research




© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

Text description provided by the architects. This building is an old factory over 50 years old. With the exception of the structural columns, we demolished and retained some brick walls, and reconstructed the building and interior design. A house is a workspace. We hope people will feel at home – warm and safe. This helps to build a close relationship between people and the environment. The appearance of the sloping roof is like a house. It is a concept that extends from home to the workplace. Work can be like a home where people can form close relationships.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

This work combines green building, smart building, urban farmland, and energy efficient design to create a landscape that can share resources and design, creating a circular and sustainable ecology. He revived the community’s co-creation activities and made the outdoors a recognizable natural landscape.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee
Plan - 1st floor
Plan – 1st floor
© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

The paddy field is a souvenir from the south of the Yangtze River. The small farm which in front of the building makes a happy and harmonious space for the employees. When the Chinese solar terms fall, all employees and community members will come together to harvest, just like the memory of the hometown. It feels like home in the workplace. So we will never be far from home.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

New bricks have to be made like old bricks to be fused together, and they will not be placed here as a new thing. The red brick walls testify to a traditional and picturesque Chinese atmosphere. On the outside of the old red brick wall, the architect decided to build a new layer of the red brick wall. The middle of the two red brick walls remains hollow. The air in the middle isolates the external thermal conduction and forms an effective insulation for the benefit of the building.

Concept 02
Concept 02

Three main attractions: comfort, energy, the environment.

Comfort – Thanks to German GANEKER technology, the west side wall has been preserved to preserve the interaction between exterior and interior. It not only blocks the conduction of air and radiant heat, but also adds a smart touch to a traditional design. The windows are from VELUX from Denmark. They combined with the blinds to separate the dazzling daylight. The fresh air and the landscape are central to the surrounding design. Windows help us achieve this goal. Daylight is the main design feature of this building. It not only uses facade windows, but also skylights in the atriums, which improve the daylight environment in the interior area. The curtain wall to the east maximized the daylight level of the office area. The average daylight factor is greater than 4.2%.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee

Energy – As calculated, the building’s energy consumption is expected to reach 43 kWh / m2a for cooling, heating, ventilation, plumbing and lighting per year.

Elevations and details
Elevations and details

Environment – This building is being renovated according to the 3R principle (Reduce, Reuse and Recycle). Use environmentally friendly materials. Recycled materials, such as steel frame load-bearing structures, metal roof, glazed curtain walls are used in the project. Environmentally friendly materials, for example, include FSC wood, GAINKER building resins, low VOC paint, etc.

© Kuo-Min Lee
© Kuo-Min Lee




Source link

About Jermaine Chase

Check Also

Border opens with Canada, businesses “couldn’t be happier”

The border closure has had an impact even in areas not immediately adjacent to the …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *